За защитата на косата през летния сезон

20.06.2019

Всички обичаме лятото, но много добре знаем, че трябва да се предпазваме от слънчевите лъчи и тяхното влияние в разгара на сезона. 

Благоприятното влияние на слънцето върху нас е безспорно. Чрез него си набавяме така необходимия за организма витамин D, който спомага за по-доброто усвояване на калция. Освен това през летния сезон, чрез излагането на слънцегреене, ускоряваме секрецията на мелатонин - хормон, производен на сероторина - “хормона на щастието”.

Наред с благоприятното влияние на слънцето, отговорното поведение налага вземането на редица мерки за защита от вредните UV лъчи. Защитаваме кожата и лицето си, но често забравяме, че косата ни също страда от продължителното слънцестоене и липсата на специални грижи през летния сезон. Вредите, които слънцето нанася на нашите коси са свързани с увреждане, изсушаване и изтъняване на структурата на косъма. Зачестяват случаите на изтощеност и косопад. Под влиянието на UV лъчите косата губи своята плътност и обем.

За щастие, не е необходимо да се стига до там, защото правилната грижа може значително да подобри състоянието на косaта през летния сезон и да предотврати последиците, които слънцето носи със себе си. Освен традиционните методи - шапки и стоене на сянка, ще Ви дадем още няколко съвета как да поддържате косата си през летния сезон, за да бъде здрава и енергична дори през най-силните горещини. Ще Ви запознаем с най-сериозните проблеми и техните решения, с които сезонът на морския бриз ни среща лице в лице.

UV защита при продължително слънцестоене.
Вероятно, в една част на сезона, тази, през която ще се наслаждавате пълноценно на морето, ще Ви се наложи да миете косата си ежедневно. От най-голямо значение тук е правилния подбор на измиващите средства.
Наред с традиционния избор на шампоан и балсам - според типа коса, трябва да се погрижите и за дълготрайна защита, хидратация и UV защитни фактори против вредното въздействие на слънчевите лъчи върху косата. Продукти със слънцезащитно влияние може да намерите тук. Те са изключително полезни при по-продължително стоене на слънце и са задължителни за дамите, които боядисват косите си.

Отговорна грижа за по-плътна и здрава коса.
Въпреки решенията, които са задължителни при излагането на директното въздействие на слънчевите лъчи, косата се нуждае от допълнителна грижа, за да расте здрава и гъста през целия летен сезон. Дерматологично тестваната козметична серия Nanogen за уплътняване и сгъстяване на коса може значително да подобри структурата на косъма, състоянието на скалпа и растежа на косата.

Уплътняващите косaта балсам и шампоан Nanogen, гарантират лесна и ефикасна грижа за изтощената и слаба коса. Ефектът е по-здрава, плътна и мека коса. Употребата на продуктите през летния сезон, спомага за редуцирането на вредното влияние на слънчевото лъчение върху структурата на косъма и стимулира растежа на по-жизнена и гъста коса.

Правилната грижа за косата не свърша с употребата на правилните продукти.
Изграждането на положителни за косата и нейния растеж навици са от изключително значение и не могат да бъдат заместени с нито един продукт. Никога не забравяйте тези прости правила, при грижата за косата през летния сезон:

 • Винаги измивайте косата си след като излезете от водата

 • Не разресвайте косата, докато е мокра

 • Когато употребявате ластици, шноли или фиби за коса, внимавайте да не са прекалено стегнати

 • Носете шапка или кърпа за глава при всяка възможсот

 • Стоенето на сянка също е сигурен метод, чрез който да предпазите целия организъм от вредните въздействия слънчевите лъчи, но въпреки това не забравяйте лосиона за тяло и не пренебрегвайте грижата за косата.


Nanogen за жениNanogen за мъже