Пет прости правила за обем

01.10.2019
Всяка жена желае гъста и обемна коса за перфектна визия! За съжаление, проблеми като изтъняване и увреждане на косата, под влиянието на различни фактори, неминуемо довеждат до загуба на обем и плътност на структурата на косъма. И резултатът е следният “Всяка четвърта жена признава, че има проблем с визията на своята прическа”. 

Често в ежедневието предприемаме дейности, които макар и да дават резултат на момента, в дълготраен срок водят до задълбочаване на проблема с липсата на обем и дори до повишаване на косопада. Такива скоростни методи са употребата на преса в корените на косата, топирането, впръскването на големи количества лак за коса, употребата на неподходяща четка, ресането под душа, прекомерното пристягане с ластици и други.

Спреят за коса Root Boost Hair Thickeningе подходящ за тъкни и дълбоко увредени коси без обем. Клинично тестваната формула ще повдигне косата от корена и ще ѝ придаде по-жизнен и здрав вид, без негативни последици за структурата на косъма!

Наред с професионалните решения, които Nanogen предлага, не трябва да забравяме ежедневната грижа за косата. Тук ще Ви запознаем с няколко правила за обемна и по-плътна коса:

№ 1.Щадете косата си! Няма продукт, способен да Ви помогне, ако сами не щадите своята коса. Забравете за скубането, грубото и мокро разресване, за ежедневната употреба на пресата от най-ново поколение, която “не уврежда”. Отнасяйте се с внимание към своята прическа, за да избегнете нежеланите последици от грубото третиране на косата.

№ 2. Четката за коса! Изключително важно е да изберете правилната четка за своята прическа. Кръглата четка е отличникът в придаването на обем. Но правилният избор на четка не спира дотук. От основно значение е да съобразите големината на четката с дължината на косата си. По-малките кръгли четки лесно се оплитат в дълги коси, затова са по-подходящи за дамите с къси прически. И обратното!

№ 3. Правилна четка, но само за правилната прическа. Всеизвестно е, че подстригването на етажи създава визуалната представа за по-обемна коса. Е, не винаги! Не се доверявайте на стереотипите. И не забравяйте, че основния критерий за подходяща прическа е формата на лицето!

№ 4. Ластици за коса! Но никога твърде пристегнати, защото нарушавате структурата на косъма, така косата изтънява и започва да се къса. Връзването на косата може да придаде забележителен обем, когато я пуснете. Как? Прихванете, част от косата си с ластик възможно най-високо. За по-добър ефект може да използвате този трик преди лягане. На сутринта обемът е гарантиран! Възможно е да не получите още от първия опит желания резултат, но не се отказвайте. След няколко проби сами ще откриете как точно става магията.

№ 5. Сешоар. Правилната употреба на сешоара също може да допринесе за създаването на обем. Навярно сте забелязали, че косата Ви често си има собствено мнение и застава по свой собствен начин. Изпитан трик за повече обем е да сушите косата си, докато сте наведени надолу. Така ще изпънете косъмчетата и когато се изправите Voa La - ще забележите в огледалото по-обемна и по-гъста коса.

Бонус правило! Все пак, не забравяйте, че употребата на сешоар, подобно на преса е препоръчително да се избягва винаги, когато това е възможно. Летните дни са идеални за намаляване употребата на сешоар. В такива случаи - просто отметнете косата си и сменете нейния път. Освен, че ще създадете обем, ще промените и цялостната си визия, а има само едно нещо по-лошо от промяната и това е липсата на промяна!

Nanogen за жениNanogen за мъже