Как да изберем препарат за справяне с косопада?

10.10.2019

Косопадът е един от най-срещаните проблеми с косата, както при жените, така и при мъжете. И винаги повлиява върху самочувствието.
От съществено значение е проблемната коса да бъде навременно третирана с правилните препарати. Включително и да забравим за бабините рецепти и вълшебни кремове, защото е твърде вероятно проблемът с окапващата коса да се задълбочи повече, отколкото да бъде решен.  
Но какво трябва да имаш предвид, когато избираш препарат за лечение на косопада?  

Първото нещо, което ще ти направи впечатление е, че препаратите за справяне с косопада обикновено са серия, а не единичен продукт. Не, целта не е маркетингова! Целта е дълготрайно решаване на проблема с окапваща коса!

Ето защо, когато дадена фирма предлага шампоан, балсам, ампули или серум против косопад, силно препоръчваме да използваш цялата серия.

Ако използваш, например само ампули, които трябва да проникнат в космения фоликул, резултатът няма да е задоволителен, тъй като скалпът не е почистен предварително със съответния шампоан, който освен замърсяванията, премахва и конкретни деактиватори, които биха попречили на пълноценното усвояване на ампулите.

Препоръчваме също да не сменяш често марката продукти за коса, които използваш, защото в рамките на месец-два няма как да разбереш дали действат, освен ако на лице не е кожна алергия или друг фактор, предизвикващ дискомфорт.

Не пропускай да се информираш и за начина, по който избираният продукт действа. Следователно ако си закупил продукти, които са предназначени за ежедневно използване… Действай! Ефектът няма да бъде положителен, ако не ги използваш всеки ден!  И никога, ама наистина никога не поставяй серум или ампула без скалпът да бъде предварително обработен и подготвен за манипулацията.

Подготовката включва добро почистване на скалпа със съответния шампоан и след това се продължава със серума или ампулата. Ако скалпът не е почистен, полезните вещества няма да достигнат до космения фоликул. И резултат няма да има.

И най-важният въпрос: колко време е необходимо да спре косопадът?

Тук е важно да се знае, че резултатите зависят от човека, тъй като при всеки цикъла за обновяване на косата е различен.

Следователно, за да се забележи растеж на нова коса, е необходимо да минат най-малко три месеца, в който косата се третира правилно със закупения препарат. След този период се прави почивка от три месеца, в която се забелязват и първите положителни признаци на справяне с проблема. А именно намаляване на косопада и постепенно сгъстяване.


Nanogen за жениNanogen за мъже